Most mezi tebou a světem děvčat

Nelehké cestování po Francii

1. 8. 2015 16:00
Rubrika: HOMEPAGE

http://zpravy.idnes.cz/situace-s-uprchliky-ve-francouzskem-calais-fk4-/zahranicni.aspx?c=A150729_120932_zahranicni_mlb

Máme sice svobodu, otevřené hranice a teoreticky si můžeme zajet, kam nás napadne. Ale když na nějakou pěknou dovolenou konečně našetříme, tak je třeba pečlivě vybrat, kam se člověk vydá. Ještě před pár lety byla pro výběr úplné jiná kritéria, než jsou dnes. Naše svoboda, a hlavně naše bezpečí, je totiž čím dál tím víc ohroženo. Nechci omílat reálnou možnost únosu a následného zabití v jistých vzdálených zemích, to už asi všichni dobře vědí a jedou tam převážně na dovolenou jen ti, co nevědí, co se životem.  Ale už ani dovolená ve Francii není bez problémů. Když jsme chtěli na výlet, museli jsme si najít místa, která jsou životu nebezpečná a obloukem se jim vyhnout. Nevěřil jsem, že by to bylo až tak zlé, ale skutečnost daleko předčila mé očekávání, bohužel. Nebudu popisovat zážitky mých přátel, to bych se zde mohl dostat do konfliktu s těmi, kteří jim stejně neuvěří a nařknou mne z různých takových těch moderních nesmyslů, jakože přeháním apod. Pro názornost sem jen dám odkaz na stránky, kde je vidět, že bezpečnost v některých místech ve Francii je pro obyčejného člověka i ve Francii dnes už neznámý pojem:

(Odkaz se tu nevím proč nezobrazuje, tak jsem ho přidal na začátek článku, tam je viditelný. Nelíbí se mi tam sice, ale co se dá dělat, do textu se mi viditelně nepodařil vložit....) 

A když si člověk uvědomí, že v každé evropské zemi, kde tito nebezpeční mladí muži, přepadávající řidiče a auta a nerespektující ani policii, které se vysmívají, protože sami nemají žádné doklady totžnosti a vědí, že jim policie nesmí nic udělat, maximálně je na pár hodin zadržet a sebrat jim nůž, požádají o azyl, mohou za nimi legálně přicestovat jejich rodinní příslušníci a už tam zůstat, tak mi z toho fakt není moc dobře. Víme všichni, jak početné jsou rodiny v zemích, odkud tito mladí muži pocházejí. Takže když dostane azyl jeden z nich, přistěhuje se k němu zhruba 30 dalších lidí, a hodně z toho jsou další takoví mladí muži..... A navíc, všichni tito lidé budou mít právo volit a být voleni! Dostanou sociální podporu, do práce chodit nebudou, budou mít času nadbytek a tak se mohou i dobře organizovat. Nechci ani předpovídat, která strana vyhraje v té které zemi příští volby .....

Bůh (Hospodin) nás ochraňuj od všeho zlého! Dobře tedy zvažte a vybírejte, mějte oči otevřené a sežeňte si aktuální informace, nejlépe od místních lidí, než někam vyjedete.

 

Zobrazeno 540×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková